Jak prát ekologicky šetrně?

Prací prostředky patří mezi TOP produkty Eurony! Jsou UNIKÁTNÍ tím, že jsou opravdu účinné a přitom ekologicky šetrné. Obstály ve velmi náročných testech zaměřených na kvalitu, účinnost při odstraňování všelijakých skvrn, na šetrnost k prádlu, k pračce, k citlivé kůži a k životnímu prostředí.

Prací prostředky jsou 3x koncentrované

Stejný počet pracích dávek ale jiná velikost balení. PROČ???

Plusy pro Euronu:
+ obsahují 20-25 enzymů (účinných složek)
+ malé balení, malé prací dávky
+ bez fosfátů, chloru, formaldehydů a perborátů viz odstavec „Co Eurona nebosahuje
+ neobsahují plnidla
+ snadno biologicky rozložitelné
+ vysoce šetrná, bezkonkurenční kvalita, vhodné zejména pro alergiky a ekzematicky
+ česká výroba
+ čistě vyprané prádlo díky kompletnímu vymáchání,

Mínusy pro běžné komerční prášky;
– málo pracích enzymů, většinou 7
– velké balení, zabírají velké místo, velké prací dávky
– obsahují zbytečná plnidla (písek, sůl, soda, jíl, drcené peří, zeolity i sklo u gelu voda zkrátka nejlevnější složky) aby vyplnili obsah balení a zákazník má pocit že velmi výhodně koupil
– škodí přírodě pak vznikají silice….
– dráždí pokožku
– polská výroba
– těžko rozpustné částice z plnidel zůstávají v tkanině, blednou barvy, poškozují vlákna, dráždí naši pokožku

Vidíte ten rozdíl v dávkování na obrázku? Tak velké množství komerčního přípravku nemá šanci se při praní rozpustit, pořádně se nevymáchá, zůstává v prádle a hodně lidem se na namáhaných částech těla (lokty, předloktí, kolena) tvoří ekzém. Tohle se u Eurony neděje, proto si ji chválí hodně alergici, ekzematické a osoby s citlivou pokožkou.

DÁVKOVÁNÍ na 7kg prádla

Eurona plnidla neobsahuje zbytečná p, proto dávkujeme mnohem méně

  • pracího prášku 30ml to je 20g
  • pracího gelu 20ml
  • aviváže s kondicionérem 18ml

Efekt praní v Euroně nemusíme poznat ihned po prvním praním. Než se vyperou všechny nánosy z předchozích pracích prostředků, trvá to někdy čtyři prací cykly, Dokonce se může stát, že po prvním praním „vylezou“ staré skvrny, které byly ve vlákny překryty běžnými pracími prostředky. Většinou zmizí po druhém či třetím vyprání a zase se objeví původní barva. Buďte trpěliví a dejte šanci pracím produktům od Eurony.

Co Eurona NEOBSAHUJE?

  • FORMALDEHYDY – nejšílenější složka v komerčních prášcích. Přidávají se jako antibakteriální složka, ale mají karcinogenní účinky a aktivují se teplem a přes pokožku se dostávají do těla. Lidem s citlivou pokožkou způsobuje formaldehyd atopický ekzém.
  • FOSFÁTY – ve spodních vodách způsobují růst vodní řasy – kvetení vody v létě, tím se voda stává toxickou a zdraví škodlivou. Vodní květ vydýchává kyslík vodním živočichům.
  • CHLOR – účinná látka, ale naleptává sliznice. Je těžší než vzduch, drží se u země – škodlivý hlavně pro děti a domácí zvířata. V první světové válce se používal jako bojový plyn, protože se drží dlouho u země.
  • PERBORÁTY – perborát sodný je výborné bělidlo s čistící složkou – přidává se do prostředků na praní a do myček, ale škodí živočichům a ve vyšších koncentracích je bor považován za vážnou hrozbu. Eurona místo toho používá perkarbonát – aktivní kyslík vázaný na sodu, je to mnohem ekologičtější varianta.
  • Navíc nikdy nebyly a nebudou testovány na zvířatech. Víte, jak se testují prací prostředky? Například chtějí zjistit, jestli přípravek dráždí oči, tak vezmou chemickou látku, stříknou ji králíčkovi do oka kontrolují, jak moc to červená, mokvá, otéká… To vše proto, aby mohli na krabici napsat, že přípravek dráždí oči.

Co Eurona OBSAHUJE?

  • ENZYMY – účinné látky, které se dovedou nabourat do struktury nečistoty a rozbít ji, aby se z tkaniny snadno uvolnila. Nesvědčí jim moc vysoké teploty nad 40 °C ani krátké rychloprogramy v pračce. Pokud nemáte dlouhý program, můžete pračku zapnout a po nahřátí ji na 20 min zastavte a poté doperte.
  • Speciální patentované složky:
    • COLOR-STAB – udržuje barevné prádlo krásně jasné, barvy neblednou.
    • LIMESCALE PROTECTION – zabraňuje usazování vodního kamene a dokáže nabourat i už usazený vodní kámen. Časem se může usazenina odloupnout a můžete prát znova.. proto je dobré čistit pračku dřív než začnu prát s Euronou.
    • PRO-BIO COMPLEX – komplex bioaktivních látek, který dobře odstraňuje skvrny.
  • Hypoalergenní ALOE VERA – vhodné i pro ty, co jsou alergičtí na aloe vera

Osobní zkušenost

Jak píše Květa Vostruhová: “Pro nás zázrak, syn byl atopik, po přechodu na Euronu a prací prostředky se do měsíce začal hojit a do 2 měsíců byl bez projevu. Teď to bude 3 roky a syn je bez projevů. Další plus, neobsahují plnidla, čisté a voňavé prádlo, nezabírají tolik místa. Dávkuje se malinko, takže cenově jsou výhodné, kvalitou však bezkonkurenční.”


Prací prostředky v Euroně

  • Univerzální – výborné pro nové zákazníky, než přejdou na komplet prací program od Eurony. Postupně si vyperou prádlo od nánosů z komerčních přípravků a budou pak ještě více spokojeni při přechodu na speciální prostředky.
  • Speciální – na bílé, barevné, černé – překvapí svou účinností. Prášek na bílé v sobě obsahuje složku z Agenta i s přídavkem TAED (modré zrníčka), takže podporuje bělení prádla už od 40 st (gel Agenta neobsahuje).
  • Prášek na barevné pomáhá prádlu udržovat svou barvu a při dlouhodobém požívání barvy opravdu ožívají.
  • Gel na černé prádlo pomáhá udržovat tmavou barvu a navíc nádherně voní.
  • Eco mimi – pro miminka a osoby s hodně citlivou pokožkou. Celá řada je čistě přírodní a obsahuje složky, které napadají různé typy špíny charakteristické pro dětské prádlo (biologické skvrny, skvrny od jídla apod.).

Prášek nebo gel?

  • Prášky jsou obecně účinnější než prací gely, ale potřebují delší dobu praní (min 2 hod), protože jsou enzymatické a potřebují čas na rozložení špíny – vhodné na bavlnu, ručníky, utěrky, ubrusy, kapesníky, pleny atp. Výborně perou od 40 °C, nejlepší účinky jsou od 60 °C.
  • Gely jsou šetrnější a není potřeba tak dlouhý prací program, ale nepoužívejte patnáctiminutové rychloprogramy, vždy alespoň 1 hod. Tím, jak je Eurona šetrná a neobsahuje žádné zbytečné chemikálie, jsou složky tekutých přípravků od sebe oddělené. Představte si vodu, olej a mléko. Takže gely (i jakékoliv ostatní tekuté přípravky) vždy před použitím pořádně protřepejte, aby se složky spojily. Gely používejte na choulostivé materiály, syntetiku (polyester, polyamid) a na přírodní materiály (viskóza). Gely jsou účinné od 30 °C.